INDUSTRINS REFORMAGENDA: Så får industrin fart på tillväxten

Välkommen till ett digitalt seminarium där ledande politiker och näringslivsexperter diskuterar vad som behöver göras för att stärka Sverige som industrination.

Den globala ekonomin genomgår just nu den allvarligaste krisen sedan andra världskriget. Industrin är motorn i svensk ekonomi, samtidigt som man intar en nyckelposition i klimatomställningen. Men hur får vi fart på tillväxten inom industrin så att omställningen kan bli verklighet?

Under det digitala seminariet presenteras: Så får industrin fart på tillväxten - Industrins reformagenda med tolv reformområden, som tillsammans kan stärka Sverige som industrination.

På seminariet presenterar 14 industriorganisationer en reformagenda. Den innehåller tolv reformområden och målet är att Sverige senast år 2025 ska rankas som ett av världens fem främsta konkurrenskraftiga länder.

Medverkande:
Ibrahim Baylan, näringsminister
Ulf Kristersson, partiledare Moderaterna
Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall
Leif Johansson, styrelseordförande AstraZeneca
Annika Winsth, chefsekonom Nordea
Maria Sunér Fleming, vd SveMin
Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen

Seminariet sänds digitalt i Zoom.

Till anmälan

Bakom reformagendan står Byggmaterialindustrierna, Grafiska Företagen, Gröna arbetsgivare, IKEM – Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, SBMI – Sveriges bergmaterialindustri, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag, TMF – Trä- och Möbelföretagen samt Återvinningsindustrierna.