Gröna arbetsgivare söker junior förhandlingsjurist

Gröna arbetsgivare erbjuder en möjlighet för dig som är intresserad av arbetsrätt och söker en ny utmaning. Är du också socialt kompetent, en problemlösare och har ett intresse för arbetsmarknadsfrågor ska du absolut söka denna tjänst.

Bli en del av ett team som arbetar med arbetsgivarfrågor för en spännande bransch. Gröna arbetsgivares medlemsföretag finns inom skogsbruk, lantbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf. Inom organisationen arbetar drygt 20 trevliga och kompetenta personer med olika expertområden. Arbetsplatsen ligger centralt i Näringslivets hus i Stockholm och präglas av gott samarbete.

Som junior förhandlingsjurist hos Gröna arbetsgivare arbetar du med att biträda våra medlemsföretag i arbetsrättslig rådgivning och handlägger förhandlingar på både lokal och central nivå. Arbetet innebär många olika kontaktytor, såväl internt som externt. Du leder och vidareutvecklar arbetsrättsliga utbildningar och avtalskommentarer, till exempel i olika digitala former. Du kommer också att delta i kollektivavtalsförhandlingar och i arbetsgrupper som följer av avtalsförhandlingarna.

Vem är du?

Du har några års erfarenhet som förhandlingsjurist i en organisation, från förhandlingsavdelning på ett större företag eller som jurist på advokatbyrå. Du har en juristexamen och ett intresse för arbetsmarknads- och samhällsfrågor. Vi tror att du är utåtriktad, har god social kompetens, gärna tar eget ansvar och har initiativförmåga. Centralt för befattningen är också förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift, att kunna bygga förtroenden och att vara duktig på problemlösning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till jobb@arbio.se. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor kring tjänsten så kontakta biträdande förhandlingschef Lovisa Nellevad tel 08-762 79 76.

Om Gröna arbetsgivare

Gröna arbetsgivare är arbetsgivarorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med verksamhet inom skogsbruk, lantbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf. För svensk djursjukvård är vi även branschorganisation som arbetar för branschens långsiktiga utveckling. Mer information finns på www.grona.org.

Vi servar våra medlemsföretag med rådgivning i arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljöfrågor och håller anpassade kurser och utbildningar. Vi förhandlar löner, allmänna villkor och sluter kollektivavtal för våra medlemsföretag. Vi arbetar också med kompetensförsörjning, utrednings- och utvecklingsarbete och hjälper företagen med förhandlingar samt juridiskt biträde i domstolsprocesser.

Gröna arbetsgivare samverkar med Skogsindustrierna, Trä- och Möbelföretagen och Grafiska Företagen i det gemensamma servicebolaget Arbio AB, och ingår i Svenskt Näringsliv.