NYHET - ARBETSMILJÖ

Vägen till säker arbetsmiljö!

Flera av Gröna arbetsgivares branscher anses som de farligaste och mest riskfyllda arbetsplatserna och vi får ofta frågor från myndigheter, media och andra parter kring hur vi hanterar detta förebyggande vilket vi då kan redovisa för bland annat genom våra arbetsmiljöutvecklare.

22 februari 2019
Foto: Fredrik Persson

Tyvärr visar statistiken fortfarande att våra branscher är riskfyllda. Exempelvis var antalet dödsolyckor inom våra branscher under 2018 runt tolv stycken, vilket för andra året i rad är fler än på länge. Detta gör att vi återigen vill uppmuntra till att nyttja våra arbetsmiljöutvecklare!

Arbetsmiljöutvecklarna, som arbetar på uppdrag av oss, har gedigen kunskap och erfarenhet av säkerhets- och hälsofrågor inom just de gröna näringarna.

Under de senaste åren har ca 500 medlemsföretag antagit erbjudandet om ett företagsbesök av våra arbetsmiljöutvecklare, därutöver är det många företag som använder dem som en del i sitt löpande arbetsmiljöarbete.

Vägen till säker arbetsmiljö

Gröna arbetsgivare bjuder in dig och din personal till arbetsmiljödagar för lantbruket under 2019. Under våren hålls utbildningen på fyra orter och under hösten på ytterligare sex orter.

Vår målsättning är att lantbruket ska ha attraktiva och säkra arbetsplatser där medarbetarna trivs och stärker företagets lönsamhet. Under denna praktiskt inriktade utbildning i två steg benar vi ut vad lagen säger och hur man får till det i praktiken. Vårens tillfällen ser du nedan, därefter ses vi för en uppföljning, datum för det tillfället bestämmer vi tillsammans när vi ses.

Under hösten kommer ytterligare sex arbetsmiljödagar runt om hela landet!

Arbetsmiljödagarna under våren går av stapeln i Sjöbo, Flen, Öjebyn och Månstad.

Kursledare vid de olika tillfällena är Gröna arbetsgivarnas arbetsmiljöutvecklare i samverkan med föreningen Säker Arbetsmiljö Sverige.