NYHET

Glad sommar!

Nu har många av oss fått två doser vaccin, och förhoppningsvis kommer pandemiåren 2020-2021 snart vara ett minne blott.

8 juli 2021
Foto:

Det är glädjande att konstatera att antalet smittade i Covid-19 har minskat kraftigt den senaste tiden vilket bl a innebär att vissa restriktioner lyftes bort den 1 juli. Jag tror att vi alla ser fram emot att träffa kollegor, kunder, huvudmän, praktikanter, elever, fackliga motparter och alla andra vi möter i vårt dagliga arbete som vanligt igen, d v s på riktigt. Vi på Gröna arbetsgivare längtar också efter att träffa våra medlemsföretag igen, hos oss eller hos er.

Många branscher stänger ner över sommaren, eller går lite på lågvarv. Gröna arbetsgivares medlemsföretag har i många fall som mest att göra nu. Sommaren är vår årstid! Det har gått att läsa mycket om delar av våra branscher i media under försommaren, och det har inte alltid varit okritiska artiklar. Vi som lever i, eller i närheten av, de gröna näringarna vet att mycket är vinklat och kan ibland uppfattas som partsinlagor. Vi försöker så gott det går att bemöta de värsta felaktigheterna, och ibland når vi fram, Jag tycker att vi under våren har fått möjlighet att ge vår syn på vissa frågor och att vi nått ut med korrekta budskap.

Nu hoppas vi att alla våra medlemsföretag får möjlighet att arbeta i lugn och ro under sommaren med sina verksamheter, och fokusera på det som är viktigt i respektive företag. Men om det dyker upp någon oförutsedd fråga eller något problem så finns Gröna arbetsgivare tillgängliga hela sommaren. Så tveka inte att höra av er till vår telefonjour om ni behöver råd eller stöd – eller vill berätta något kul för oss.

Ha en härlig sommar, så ses vi på riktigt i höst!

 

*Om ni gillar att brodera, klicka på den här länken där ni hittar mönstret till Grönas logga. Det kan bli en fin tavla till arbetsplatsen 😉