NYHET - KOMPETENSFÖRSÖRJNING & JOBBA GRÖNT

Jobba grönt lanserar digital utbildningskarta

Nu lanserar Jobba grönt en digital utbildningskarta med fokus på just gröna utbildningar på www.jobbagront.se. Den rikstäckande kartan visar var utbildningarna finns på flera nivåer: naturbruksgymnasium, yrkesvux, yrkeshögskolan, högskola och universitet. In och kolla!

13 oktober 2021
Foto: Jobba Grönt

- Detta är efterlängtat och stort. Det ligger mycket arbete bakom och ingen har riktigt orkat göra detta tidigare, säger Michael Insulander, kanslichef Naturbrukets Yrkesnämnd.

Kompetensförsörjningen är en nyckelfråga och högt upp på medlemmarnas agenda.

- Många som är inne på jobbagront.se kontaktar oss med frågor om utbildningsvägar. De vill enkelt se vad som finns och vad de kan hitta i sin geografiska närhet. Vår förhoppning är att detta verktyg ska underlätta för alla dem, säger Pernilla Åkerström Frid, projektledare för Jobba grönt.

Jobba grönt är ett attraktionskraftsprojekt som vill locka fler unga och yrkesbytare att utbilda sig och bli verksamma inom det gröna näringslivet. Projektet drivs gemensamt av Gröna arbetsgivare och LRF, och är en del av Mer mat fler jobb och finansieras av Europeiska Socialfonden.

Har du frågor, funderingar, synpunkter eller hejarop så tveka inte att höra av dig!