REPORTAGE - GOLF

”Det är smart att jobba ihop”

Med snart 40 års erfarenhet av golfvärlden i ryggen ser Magnus Jivén det som en självklarhet att dela med sig av sina erfarenheter och kontakter. – Jag känner att jag har mycket att bidra med i sektionen, säger han.

28 september 2020
Foto: Privat

Magnus Jivén har suttit som fullmäktigeledamot i Gröna arbetsgivares golfsektion i ett drygt år. Golf har han arbetat med i snart 40. Sedan sex år tillbaka är han klubbchef vid Ljunghusens Golfklubb. Klubben drivs som en ideell förening i skånska Ljunghusen. Här erbjuds spel på 27 hål, klubben har två arrendatorer som driver restaurang och golfshop och sköter golfutbildningar för alla åldrar. Totalt har klubben 10 helårsanställda (40 under säsong) och cirka 2 000 medlemmar.

– När jag blev tillfrågad om jag ville kliva på så kändes det som en bra idé. Jag har verkat inom golfen i stor sett hela mitt yrkesliv och jobbat både administrativt och praktiskt i olika golfverksamheter. Jag känner att jag har mycket att bidra med i sektionen, säger Magnus Jivén.

Gör nytta för alla

Hans kontaktnät inom golfen har blivit stort med åren. Att träffa människor med liknande intresse men annan bakgrund har inneburit, och innebär, ett ständigt lärande.

– Jag har samlat på mig både kontakter och erfarenheter med åren och det tror jag ger viktig input för sektionen. Inte minst kan vi fånga upp olika saker från branschen som fler kan ha nytta och inspireras av, säger Magnus Jivén.
Han ser sitt uppdrag för Gröna arbetsgivare som ett uppdrag liknande det man tar på sig i en vägförening eller en styrelse. Inte alltför tidskrävande, men väldigt givande.

– Jag är engagerad på flera håll och tycker om att bidra med det jag kan och känner till. Dessutom är det alltid lärorikt för en själv, man träffar naturligt människor som av en eller annan anledning är intresserade av det man själv är engagerad i, det brukar alltid bli bra och utvecklande möten.

Några direkta hjärtefrågor driver han inte i sektionen, åtminstone inte just nu.
– Allt som rör branschen är viktigt att vi tar upp, menar Magnus Jivén.
Under våren har det blivit mycket coronarelaterat såklart. Men mer klassiska frågor om avtal, löner, schemaläggning, uppsägningar och andra problem som kan dyka upp i arbetslivet när personal inte sköter sig är viktiga.

– Om vi pratar och delar med oss i sådana frågor så blir vi starka, för vi utvecklas tillsammans, säger han och fortsätter;
– Att vi inte uppfinner hjulet gång på gång på varje arbetsplats ser jag som organisationens främsta styrka. Det är smart att jobba ihop i möjligaste mån. Att få vara med och bidra till det är en stark drivkraft för mig.

Engagera dig du också!

I slutet av november är det dags att digitalt nominera förtroendevalda till Gröna arbetsgivares golfssektion.

Var med och engagera dig du också. Det är smart att jobba tillsammans och du har möjlighet att vara med och påverka branschens utveckling!

Här får du veta mer om vad det innebär att vara förtroendevald i Gröna arbetsgivare och vad sektionen arbetar med.

Helène Backvik Svensson
VD-assistent