Att anlita extern arbetskraft

Förutom att anställa finns andra alternativ för bolag för att få arbete utfört; till exempel att hyra in arbetskraft eller att lägga ut arbetet på entreprenad. Syftet kan vara att klara en tillfällig arbetstopp eller att anlita en specialistkunskap som man inte har i den egna verksamheten. Vid anlitande av extern arbetskraft aktualiseras flera frågeställningar av arbetsrättslig karaktär såsom arbetsgivarens förhandlingsskyldighet, anställningsvillkor för anlitade arbetstagare, diskrimineringsfrågor, arbetsmiljöfrågor och skydd för företagshemligheter med mera.

Utstationering av utländsk arbetskraft

Med utstationering avses att en arbetsgivare som är etablerad i ett annat land låter arbetstagare utföra arbete i Sverige i samband med att arbetsgivaren tillhandahåller tjänster över gränserna. En utstationerad arbetstagare är således en arbetstagare som vanligen arbetar i ett annat land men som under en begränsad tid utför arbete i Sverige.

Mer information om utländsk arbetskraft

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.