Så mycket kostar medlemskapet

Medlemsavgiften är främst baserad på företagets föregående års bruttolönesumma och är avdragsgill i deklarationen. Har du hängavtal halveras dessutom omställningsförsäkringen vid medlemskap.

Årsavgift till Gröna arbetsgivare

Årsavgiften till Gröna arbetsgivare utgår med en rörlig avgift på 0,25 procent för jordbruk, djursjukvård, trädgård, golf (varav 0,22 procent är avdragsgill i deklarationen) och för skog är det 0,19 % (varav 0,16 procent är avdragsgill i deklarationen) av föregående års personallönesumma. Minimiavgiften är 3 000 kr per år. För medlemmar inom Svensk Djursjukvård tillkommer branschavgift, se nedan. 

Räkna ut din preliminära avgift för medlemskap 

Om du vill räkna ut vad din preliminära medlemsavgift kommer att bli kan du använda Excel-filerna som finns tillgängliga längre ner på sidan. Ladda hem filen för din bransch och följ instruktionerna i dokumentet. Har du problem med att öppna dokumentet eller behöver du hjälp med att räkna ut summan, kontakta: medlemsregistret@grona.org 

Årsavgift till Svenskt Näringsliv

Årsavgiften till Svenskt Näringsliv utgår med en rörlig avgift på 0,077 procent (varav 0,005 procent är avdragsgill i deklarationen) av föregående års totala lönesumma för personal, vd, ägare och familj. Summan dras av med 500 000 kr, innan 0,077 procent beräknas. Minimiavgiften är 428 kr per år.

Gör avdrag i deklarationen

Serviceavgiften till Gröna arbetsgivare och serviceavgiften till Svenskt Näringsliv är avdragsgill i deklarationen. Det innebär att du kan dra av 0,22 respektive 0,16 procent på årsavgiften till Gröna arbetsgivare och 0,011 procent på årsavgiften till Svenskt Näringsliv.

Billigare omställningsförsäkring

Har du idag hängavtal med facket halveras kostnaden för omställningsförsäkringen hos Fora (för arbetare) och/eller TRR (för tjänstemän) när du blir medlem i Gröna arbetsgivare.

Företag med verksamhet inom djursjukvård

Ni betalar även en avgift för branschdelen inom Gröna arbetsgivare-Svensk Djursjukvård. Årsavgiften för Gröna arbetsgivare branschdel utgår med en rörlig avgift på 0,075 procent av företagets omsättning föregående år. Hela avgiften är avdragsgill i deklarationen.

Hör gärna av dig till oss om du behöver hjälp med att beräkna din medlemsavgift.

Företag med verksamhet inom skogsbruk

Har ni anlitat entreprenörer/underentreprenörer som inte har medlemskap i någon arbetsgivarorganisation inom Svensk Näringsliv, tillkommer en entreprenadavgift. Serviceavgiften är 0,19 % av entreprenadlönesumman från föregående år. Hela avgiften är avdragsgill i deklarationen. Så beräknar du din entreprenadlönesumma som din entreprenadavgift baseras på

Det tillkommer en avgift för praktikstöd. Avgiften 2024 beräknas på lönesumman* och är 0,15 procent av bruttolönesumman för arbetare och 0,25 procent för tjänstemän. Avgiften debiteras två gånger per år i samband med medlemsavgiften. Avgiften är avdragsgill.

* Exklusive VD, ägare och familjemedlem.

Läs mer om praktikstödet

Hör gärna av dig till oss om du behöver hjälp med att beräkna din medlemsavgift.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angivien e-postadress.

Klicka på länken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.