Jobba hos oss

Vi söker en digital Kommunikatör som brinner för företagande

Grafiska Företagen och Gröna arbetsgivare är två förbund inom Svenskt Näringsliv. Tillsammans med Trä-och Möbelföretagen och Skogsindustrierna äger vi Arbio AB där verksamheten bedrivs och personalen är anställd. Vi sitter i trevliga lokaler i Näringslivets hus på Storgatan 19 i Stockholm.

Grafiska Företagen, bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska industrin, företräder ca 450 medlemsföretag med ca 12 000 anställda. Gröna arbetsgivare är de gröna näringarnas arbetsgivarorganisation med nära 4000 medlemsföretag som tillsammans har ca 30 000 anställda.

Sedan september 2018 har Grafiska Företagen och Gröna arbetsgivare en gemensam kommunikationsavdelning till vilken vi nu söker en driven digital Kommunikatör.

I vår nya kommunikationsavdelning vill vi arbeta som en redaktion, dvs ha ett sammanhållet arbete med vårt innehåll som vi sedan tar ut i olika kanaler. Vi har precis börjat med att skapa det nya arbetssättet och här får du en möjlighet att vara med och påverka.

Vi arbetar mot flera olika målgrupper, främst mot våra medlemsföretag men också mot ungdomar, politiker, press och andra påverkare.

Vår kompetens är efterfrågad internt och vi lägger stor vikt om att hålla en hög servicegrad gentemot såväl våra medlemsföretag som medarbetare.

Hos oss får du:

  • Spännande arbetsuppgifter i en intressant organisation där du får möjlighet att vara med att utveckla och påverka arbetets utformning och innehåll.
  • Tre engagerade och kunniga kollegor som ingår i teamet.
  • Tillgång till nätverk, då det inom ramen för Arbio och Svenskt Näringsliv finns flera kommunikatörer som löpande har ett erfarenhetsutbyte bl a kring digitaliseringens arbetsmetoder och "best practice".
  • Goda anställningsvillkor, med bl a friskvårdsbidrag, friskvårdsaktiviteter, möjlighet till kompetensutveckling mm.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • Ansvara för publicering på webb, i nyhetsbrev och i sociala medier (Facebook, Instagram och Twitter). Det innebär även att bildsätta innehåll.
  • Ansvara för att ta fram, följa och utveckla förbundens statistik i våra digitala kanaler.
  • Tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen arbeta med att producera innehåll.
  • Ansvara för att vidareutveckla förbundens attraktionskraft i samband med medlemsvärvning och medlemsvård.
  • Bidra till att vidareutveckla digitala kanaler och följa utvecklingen inom digital marknadsföring för att ständigt vara i framkant.
  • Tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen initiera nya idéer och arbeta med insatser för att öka synligheten och stärka förbundens position.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis kommunikation, marknadsföring eller journalistik samt några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Det är ett krav att du har arbetat med sociala medier; d v s med planering och skapande av innehåll, målgruppsoptimering och annonsering.

Du har mycket goda kunskaper inom digital kommunikation och är van att arbeta med digitala medier såväl strategiskt som operativt, rörlig media och webb. Vidare behärskar du de viktigaste delarna i Adobe Creative Suite (Photoshop, In Design mm) samt har erfarenhet av Episerver eller liknande publiceringsverktyg. Vi använder Apsis som verktyg för våra nyhetsbrev. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av att beställa externa tjänster kopplade till rollen.

Den kommunikatör vi söker är initiativtagande, samarbetsinriktad och duktig på att formulera budskap som når ut och blir mottagna av andra. Du har förmågan att växla mellan arbetsuppgifter under ett varierade arbetstempo och stimuleras av att verka i en roll där ingen dag är den andra lik.

Tjänsten är en tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt "Digital Kommunikatör", senast den 14 januari. Vi ser gärna att du skickar CV och ett personligt brev till jobb@arbio.se.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta kommunikationschef Maria Wikström,
Tel. 08 – 762 68 02.

Personuppgifter

Personuppgifterna som du anger i din ansökan behandlar vi i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. I samband med att du skickar en ansökan till en utannonserad tjänst och tar del av vår Integritetspolicy, samt ett tillägg som finns i vårt svarsmail så samtycker du till att vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.