Hjälper företag att säkerställa rätt kompetens

Foto: Vericate

För dig som arbetsgivare är det en trygghet att veta vad dina anställda kan och vad de behöver utvecklas mer inom. Svensk skogsvalidering är ett snabbt och enkelt verktyg för att mäta kompetens. Verktyget hjälper dig att rekrytera rätt och att arbeta strukturerat och långsiktigt med kompetensutveckling. Med rätt kompetens på arbetsplatsen ökar du chanserna för att ditt företag blir konkurrenskraftigt och lönsamt.

Kompetens är mer än utbildningsnivå – det är en kombination av kunskaper och färdigheter för att göra rätt i en viss situation. Därför mäter valideringsverktyget både teoretiska och praktiska färdigheter, och ger dig ett tillförlitligt svar på om en person har rätt kompetens för befattningen.

Svensk skogsvalidering är ett branschinitiativ framtaget av Gröna arbetsgivare och GS-facket för skogs-, trä- & grafisk bransch och ägs av Skogsbrukets yrkesnämnd; Gröna arbetsgivare, Skogsentreprenörerna, GS-facket för skogs-, trä- & grafisk bransch, Ledarna, LRF och Skogsstyrelsen (adj.).

Valideringsverktyget omfattar idag fem olika befattningar:

Skogsmaskinförare:

  • föryngringsavverkning
  • gallringsavverkning
  • skotning

Skogsvårdare

  • plantering
  • röjning
Fem fördelar med valideringsverktyget
1
Testar både teori och praktik
Valideringen för skogsmaskinförare består av två delar:

• ett webbaserat prov
• ett prov i en modern simulator

Valideringen för skogsvårdare består av ett webbaserat prov.
2
Snabbt och enkelt
Valideringen tar totalt en halv dag och genomförs på en plats nära föraren. Redan dagen efter får du återkoppling och förslag på en åtgärdsplan.
3
Ger underlag för trygga beslut
Valideringen görs av erfarna examinatorer med lång erfarenhet i branschen. Om den sökande uppfyller branschkraven får personen ett certifikat. Det innebär en trygghet både för dig som ska anställa och för den som söker arbetet. Du kan känna dig säker på vad dina anställda kan och vad de behöver utvecklas mer inom.
4
Ökar konkurrenskraften
Med rätt kompetens kan ditt företag skapa bättre nytta för kunden. Validering är ett bra verktyg för att öka ditt företags konkurrenskraft. Rätt rekryteringar och ett strukturerat arbete med kompetensutveckling ger större chans till god lönsamhet.
5
Förankrat i branschen
Svensk skogsvalidering är ett branschinitiativ för att förbättra och säkerställa kompetensen inom skogsbruket. Valideringsverktyget är granskat och förankrat i Skogsbrukets Yrkesnämnd och hos erfarna företrädare för branschen.
Röster om Svensk skogsvalidering

Priser

Kostnaden är för närvarande 6 500 kronor per prov för skogsmaskinförare och 1 500 kr per prov för skogsvårdare. 

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.