Avtalsansvarig förhandlare till Gröna arbetsgivare

Gröna arbetsgivare söker en avtalsansvarig förhandlare till Skogssektionen, som är en av fem branschsektioner. Sektionen består av såväl stora skogsbolag, skogsägarföreningar som mindre entreprenadföretag. Skogssektionen är en del av Industriavtalet, som är en hörnsten för lönebildningen i Sverige.

Om tjänsten

Tillsammans med Förhandlingschefen ansvarar du för avtalsförhandlingar för skogen inom Industriavtalet. Andra centrala delar av tjänsten är arbetsrättslig rådgivning, utbildning och tvisteförhandlingar, samt utveckling av kollektivavtal och avtalskommentarer. I rollen ligger också många kontakter med andra organisationer såväl på den fackliga sidan liksom andra intresseorganisationer inom skogen och andra arbetsgivarorganisationer.

Som avtalsansvarig upprättar du tillsammans med skogssektionens förtroendevalda ledamöter skogsbrukets verksamhetsmål, verksamhetsplan samt budget. Du driver och följer också kontinuerligt upp verksamheten. Du bör ha ett intresse för kompetensförsörjningsfrågor eftersom dessa är viktiga för skogsföretagen.

I tjänsten ingår också i viss utsträckning att arbeta med och ha kunskap om övriga sektioner inom Gröna arbetsgivare.

För tjänsten krävs att du har en Jur. kand-examen. Du bör därutöver ha 5-10 års erfarenhet av avtalsförhandlingar och tvistelösning samt ha goda kunskaper inom arbetsrätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga och lyhördhet. För att leda sektionen krävs en balans mellan personlig integritet och att vara inlyssnande för sektionens önskemål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Stockholm. Det förekommer resor i arbetet, huvudsakligen inom Sverige.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till jobb@arbio.se senast den 5 april 2024. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten så kontakta Susanne Ahlström, Brightness Executive Search, 070-604 42 97, eller Anna Vargö som är rekryterande chef, anna.vargo@grona.org, 08-762 72 77.

Ansök nu

Om Gröna arbetsgivare

Gröna arbetsgivare är arbetsgivarorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med verksamhet inom skogsbruk, lantbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf. För svensk djursjukvård är vi även branschorganisation. Mer information finns på www.grona.org.

Vi servar våra medlemsföretag med rådgivning i arbetsrätt, kollektivavtal, arbetsmiljöfrågor och håller anpassade kurser och utbildningar. Vi förhandlar löner, allmänna villkor och sluter kollektivavtal. Vi arbetar också med kompetensförsörjning, utrednings- och utvecklingsarbete och hjälper företagen med förhandlingar samt juridiskt biträde i domstolsprocesser.

Gröna arbetsgivare samverkar med Skogsindustrierna, Trä- och Möbelföretagen och Grafiska Företagen i det gemensamma servicebolaget Arbio AB, och ingår i Svenskt Näringsliv.