Boosta dig själv och ditt företag i höst

Snart är det dags att söka till höstens omgång av Management programmet för de gröna näringarna, MPG, på Handelshögskolan. Malin Indebetou, delägare av Munkebo Lantbruks AB, gick MPG-programmet hösten 2019. - Utbildningen gav mig en enorm boost och jag stärktes verkligen som företagsledare, berättade hon när Gröna arbetsgivare ringde upp och ställde några frågor.

Vad tyckte du om innehållet i utbildningen?

- Det var påtagligt att det var en skräddarsydd utbildning. Allt innehåll var relevant för mig vilket är ovanligt när man går en utbildning. De andra deltagarna tyckte också det oavsett om de var enmans-företag eller drev större företag. Vi upptäckte att vi delar samma frågor oavsett storlek eller verksamhet i företaget, det blev ett värdefullt utbyte som jag alltid kommer bära med mig. Tanken var att ha återträffar, men Coronapandemin kom emellan och nu har vi en planerad träff med föreläsare och övernattning i höst. Jag har även kontinuerlig kontakt med min grupp som jag gjorde en del arbeten tillsammans med. Det är ett värdefullt nätverk där vi utbyter tankar och idéer om hur vi driver våra företag.

Har utbildningen haft betydelse för din personliga utveckling?

- Som företagsledare blev jag stärkt och fick bättre självförtroende. Jag har också fått en klarare helhetsbild av företaget och vet vad som krävs för att utveckla företaget i rätt riktning. Det var skönt att bolla frågorna med andra i branschen och få bekräftelse på att det går ganska bra för vårt företag ändå.
Utbildningen gav mig verkligen en boost, jag fick otroligt mycket inspiration och kunskapsutbyte av de andra deltagarna.

På vilket sätt har utbildningen haft betydelse för ditt företag?

- Jag fick möjlighet att kartlägga det vi behöver bli bättre på och fick upp ögonen för den ekonomiska styrningen. I vardagen är det svårt att avsätta tid för den analysen. Nu bokar vi in stående tider med våra rådgivare och har tätare uppföljningar för att få bättre koll på våra nyckeltal, kostnader och intäkter. Vi skulle behöva lägga mer tid på planering för att kunna kostnadseffektivisera verksamheten.
Utbildningen gav också tid för reflektion, vilket är väldigt svårt att avsätta tid för i vardagen när allt snurrar och behöver lösas här och nu.

Rekommenderar du utbildningen till andra?

- Ja absolut! Utmaningen är att ta sig tiden. Men det är värt det. Tiden du lägger på utbildningen är en värdefull investering både i dig själv och i ditt företag. På sikt får du valuta för pengarna.

Om Munkebo Gård

Företaget har kycklingproduktion som huvudnäring, men driver även växtodling, skogsbruk och en jordgubbsodling. Företaget har fem anställda inklusive Malin och hennes man Calle. Anlitar bemanningsföretag vid arbetstoppar under hela året och ett stort antal säsongspersonal vid säsong.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angivien e-postadress.

Klicka på länken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.