Årets Djurklinik

Vi är stolta över att Sverige har riktigt bra djursjukvård för sport- och sällskapsdjur. Den instiftade utmärkelsen Årets djurklinik syftar till att uppmärksamma detta fina arbete.

Senaste vinnarna

Kriterier

För att kunna utses till Årets djurklinik krävs att kliniken är medlem i arbetsgivar- och branschorganisationen Gröna arbetsgivare - Svensk Djursjukvård och därmed har förbundit sig att leva upp till reglerna bakom Gröna arbetsgivare - Svensk Djursjukvårds värdegrund.Våra medlemskliniker finns under Hitta klinik. Avgörande för juryns bedömning är hur väl kliniken lyckas när det gäller:

 • Bemötande
  Bemötandet av djur och djurägare ska präglas av respekt i både vardag och svåra situationer.
 • Delaktighet
  Kommunikationen ska vara tydlig och ge kunden möjlighet att vara delaktig i beslut som rör djurets vård.
 • Prisinformation
  Det ska vara möjligt för kunden att få tydliga prisuppgifter under hela konsultationen.
 • Tillgänglighet
  Det ska vara lätt att komma i kontakt med kliniken, när verksamheten är stängd ska det finnas tydlig hänvisning till annan öppen klinik.

Så här går det till

Alla kan vara med och nominera kandidater till Årets djurklinik. Juryn utser sedan de tio bästa klinikerna bland de nominerade. Därefter får dessa kliniker beskriva för juryn hur just de arbetar med bemötande, delaktighet, prisinformation och tillgänglighet. Detta resulterar i att juryn utser finalisterna.

Vinnaren röstas fram bland finalisterna

Alla kan vara med och rösta fram vinnaren av utmärkelsen Årets djurklinik.

Helène Backvik Svensson
VD-assistent