Temawebbinarier – Arbetsmiljövecka för lantbruk, v.13

28 mars 2023

För andra året i rad arrangeras arbetsmiljöveckan för lantbruket, inom ramen för projektet Samlad kraft för ett säkert och attraktivt lantbruk. Under veckan genomförs webbinarier med olika teman där du har möjlighet att delta. Syftet är att sprida kunskap kring hur man förebygger olyckor och skapar en god arbetsmiljö. Experter och rådgivare föreläser under ett frukostwebbinarium, tisdag till fredag, klockan 09:15 - 10:00.

Tisdag 28/3: Är du säker? – med hästarna

Ett webbinarium kring säkerhet och arbetsmiljö vid arbete med hästar. Hur kan man tänka för att få det säkert både för hästar och människor samt vad som gäller när du har anställd personal.

  • Moderator: Camilla Backlund, Gröna arbetsgivare
  • Medverkande: Petra Wirtberg, LRF/Säker arbetsmiljö Sverige

Se i spelaren ovan.

Onsdag 29/3: Är du säker? – i väntan på ambulansen, del 2

Vad gör du i väntan på ambulansen? Vi tittar på ett par nya scenarios. Ditt agerande kan få avgörande betydelse. Rätt åtgärder kan rädda liv. Se föregående års webbinarium här

  • Moderator: Håkan Johansson, LRF
  • Medverkande: Mathias Wittgren, Akutinsats

Torsdag 30/3: Är du säker? – på praktik och sommarjobb

Vilka arbetsmiljöregler gäller när minderåriga är på praktik och vilka regler gäller när de sommarjobbar? Vi redogör för ansvarsfrågorna, vad minderåriga i olika åldersgrupper får arbeta med samt skillnaden mellan praktik och sommarjobb. Vilka arbetsmiljöregler gäller på praktik och sommarjobb?

  • Moderator: Camilla Backlund, Gröna arbetsgivare
  • Medverkande: Julia Svenker, Säker arbetsmiljö Sverige

Fredag 31/3: Är du säker? – på stegen

Ett webbinarium kring att jobba säkert från stegar, arbetsbockar och rullställningar. Att trilla ner gör ont och är vanligt. Det kan bli allvarliga följder – så hur jobbar vi säkert när vi behöver nå lite högre upp? Vilken arbetsutrustning är bäst och vad ska vi tänka på för att det ska bli så säkert som möjligt.

  • Moderator: Åsa-Lina Nordlund, Nordlunds Utveckling
  • Medverkande: Boel Felixson, Skeppshultstegen

Om projektet

Projektet Samlad kraft för ett säkert och attraktivt lantbruk finansieras av Europeiska jordbruksfonden.

Här finns alla förra årets webbinarier Arbetsmiljöveckan 2022.

Frågor

Kontakta Camilla Backlund, Gröna arbetsgivare, 08-762 72 29, camilla.backlund@grona.org eller Håkan Johansson, LRF, 010-184 43 02hakan.johansson@lrf.se.