Jobba grönt visar häftiga och innovativa framtidsjobb

Syftet med projektet och sajten Jobba grönt är att få fler unga och karriärbytare att bli verksamma i det gröna näringslivet, genom studier eller arbete.

Gröna arbetsgivare och LRF ser det som helt avgörande att vi får fler och nya personer till vår näring, om vi ska ha aktiva, attraktiva och innovativa företag i branschen i framtiden.

En omfattande analys genomfördes då projektet startade 2014 för att kartlägga vilka behov näringarna kan tillgodose i framtiden med sikte på 2030. Framtidsanalysen sammanfattades i rapporten Insikter #7 av konsultbyrån Macklean som du kan ladda ner längst ned på sidan.

Satsningen Jobba grönt innehåller flera spår som riktar sig till olika målgrupper. Vi har dels tagit fram webbplatsen jobbagront.se som fungerar som ett nav för samtliga aktiviteter som görs inom projektets ramar, dels har vi lagt mycket tid på att hitta ett nytt bildspråk och tilltal som passar målgrupperna. Vi vill visa att det gröna näringslivet kan erbjuda ett aktivt, häftigt och innovativt framtidsjobb.

Verklig upplevelse med virtuella filmer

Filmer som visar olika yrken på ett lite nytt sätt; såsom köttproducent och entreprenör, landskapsarkitekt och trädgårdsanläggare, samt växtodlare och maskinförare togs fram tidigt i projektet. På webben kan du även läsa livstilsporträtt av ett antal unga i det gröna näringslivet och varför har de gjort sina val.

På webben finns också filmer som filmats i virtual reality, VR, och som kan ses i 360-format. En häftig upplevelse utlovas! I VR-filmen får du "komma ut" till företaget för att på ett mer verkligt sätt se hur det är att jobba och vara verksam i en verksamhet på landsbygden. I VR-format har vi filmer om skog, trädgård och lantbruk.

På webben finns det också information till studie- och yrkesvägledare, SYV, pedagoger och föräldrar.

Youtubestjärnor möter unga företagare

I Youtubeserien The Green Challenge har kända Youtubers fått prova på fältarbete och ställts inför några av de gröna yrkenas utmaningar. Serien hade premiär 2017 och fortsatte under 2018 och 2019. 

Ta del av The Green Challenge på Jobba grönts Youtube-kanal.

Besök sajten Jobba grönt.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta del av branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen.
Saknar du ett webbkonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett webbkonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angivien e-postadress.

Klicka på länken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.