NYHET - PRISER & UTMÄRKELSER

Vilket företag är årets vinnare av Industrins jämställdhetspris?

Nu har du chansen att nominera ett företag som förtjänar att uppmärksammas för sitt strategiska och målinriktade arbete inom jämställdhet. Industrins jämställdhetspris 2024 delas ut av Industrirådet på Industridagen den 23 september i Göteborg. Senast den 8 maj behöver vi din nominering.

8 april 2024
Foto: Industrins jämställdhetspris

Industrirådet delar ut jämställdhetspriset till ett företag som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet. För senaste vinnaren, ABB Smart Power i Västerås, har priset haft stor betydelse.

– Vi har spridit och stärkt jämställdhetsarbetet både i Sverige och globalt. Andra stora företag har benchmarkat vårt arbete. Det är jätteroligt att priset har så stor påverkan och inspirerar oss till att fortsätta jobba vidare för att attrahera alla talanger, säger Linda Wennberg, enhetschef på ABB Smart Power i Västerås.

Läs mer om ABB:s jämställdhetsarbete i artikeln "Jämställdhet krävs för att vi fortsatt ska vara innovativa och konkurrenskraftiga”.

Så nominerar du

Vem som helst är välkommen att nominera industriföretag med kollektivavtal, via ett webbformulär på Industrirådets hemsida senast den 8 maj 2024. Företaget ska ha genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet.

Utdelningen av Industrins jämställdhetspris 2024 kommer att ske på Industridagen den 23 september på World of Volvo i Göteborg.

Nominera till Industrins jämställdhetspris 2024

Har du frågor?

Har du frågor om priset eller nomineringsprocessen? Kontakta Sophie Åhsberg, Grafiska Företagen (sophie.ahsberg@grafiska.se) eller Lisa Wernstedt, IF Metall (lisa.wernstedt@ifmetall.se).