NYHET - SVENSK DJURSJUKVÅRD & PRISER & UTMÄRKELSER

Vettris Halmstad Flygstaden Årets Djurklinik 2019

Veterinärklinik Vettris Halmstad Flygstaden kammade hem utmärkelsen Årets Djurklinik. Bland de fem utvalda finalisterna fick Vettris flest röster av djurägarna.

25 mars 2019
Foto:

- Det känns stort och är verkligen en ära, jag blir helt mållös. Vi har fått stort stöd. Djurägare har kommit fram och berättat att de röstat på oss och spridit tävlingen vidare på sina arbetsplatser och till sina familjer. Det känns verkligen som att hela Halmstad har vetat om detta, många har röstat och engagerat sig. Det är det roligaste med att vara en liten klinik, att man kommer väldigt nära sina djurägare, säger Marie Hansson, klinikchef, delägare och veterinär på Vettris Halmstad Flygstaden

Det är fjärde året i rad som branschorganisationen Svensk Djursjukvård, inom Gröna arbetsgivare* delar ut utmärkelsen Årets Djurklinik. 197 kliniker över hela Sverige nominerades varav fem finalister valdes ut av en jury därefter röstade djurägarna själva fram vinnaren. För Vettris Halmstad Flygstaden är det första gången de är med och tävlar som finalister.

– Det är en väldigt fin bekräftelse på att det vi gör uppskattas och att sättet vi arbetar på är rätt. Jag tror att vår personalgrupp är en stor bidragande faktor till vinsten, det är ett otroligt duktigt och sammansvetsat gäng. Vi har en tydlig filosofi som säger att vi ska vara omtänksamma mot djuren och deras ägare, men också mot varandra – något jag tror både syns och känns när man kommer in till oss, säger Marie Hansson.

Marie Hansson och hennes kollegor får utmärkelsen i dag och kommer även att firas vid branschens utbildningsdagar, VeTa-dagarnas bankett den 30 mars i Jönköping.

Såhär har det gått till

Nästan 1 000 Djurägare, medarbetare och andra nominerade 197 kliniker till Årets djurklinik mellan 28 januari – 7 februari via nomineringssidan på svenskdjursjukvard.se.

Juryn gick igenom nomineringarna. De kliniker med bäst nomineringar fick möjlighet, till juryn, att utveckla hur de lever upp till Gröna arbetsgivares värdegrund. De fem som bäst kunde redogöra för detta har gått vidare till finalomgången.

Röstningen öppnade 13 mars och stängdes 20 mars. Under röstningsperioden fick alla chansen att rösta på sin favorit av de fem finalisterna. Kliniken med flest röster tar hem utmärkelsen Årets Djurklinik 2019.