NYHET - ARBETSMILJÖ

Välkommen till lanseringen av initiativet Schysst stall!

Alla har rätt att känna sig trygga i stallet. Kom och lyssna på Ellen Landberg – expert, föreläsare och utbildare – som berättar hur vi tillsammans kan sätta stopp för sexuella trakasserier inom hästnäringen. Hör också företrädare för branschen berätta hur de vill få fler hästföretag att börja jobba mot sexuella trakasserier.

19 februari 2019
Foto:

Kom och lyssna på företrädare från Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), facket och arbetsgivarna berätta om hur de vill få fler hästföretag att börja jobba mot sexuella trakasserier.

Tid: 11 mars klockan 16.00–17.15. Därefter mingel med bubbel och goodiebag.
Plats: Lokal Champagne, Fatburen, Södermalmsallén 36–38, Stockholm (T-bana
Medborgarplatsen eller pendel till Södra station).

Om Schysst stall

Schysst stall är ett initiativ som ska främja arbetet för att förhindra sexuella trakasserier inom hästnäringen. Bakom initiativet står Sveriges största hästorganisationer samt Almega, Kommunal, Gröna arbetsgivare och arbetsmiljöorganisationen Prevent.

Schysst stall utbildar och informerar om vad sexuella trakasserier är, hur arbetsgivare kan jobba förebyggande med frågan och vad arbetstagare och elever kan göra om de blir utsatta. Vi har till exempel tagit fram filmer, en digital utbildning och en handledning för yrkesskolorna. Schysst stall verkar för en nolltolerans mot sexuella trakasserier i hästnäringen. För att nå dit behöver vi stallens engagemang. Tillsammans kan vi göra stora förändringar!

Läs mer och anmäl dig här