NYHET - SKOGSBRUK

Gröna arbetsgivare lanserar digital ansökan för praktikstöd

Nu kan Gröna arbetsgivares medlemsföretag inom skogsbruk ansöka om praktikstöd helt digitalt. Den nya digitala ansökan ska göra det enklare att söka stöd när företag tar emot elever på praktik/arbetsplatsförlagt lärande (APL).

31 oktober 2023
Foto: Christin Hume/Unsplash och Mikael Nyander

Gröna arbetsgivares medlemsföretag med Skogsavtalet har sedan länge haft möjlighet att ansöka om praktikstöd när företagen tar emot elever från skogsutbildning på praktik. Något som tidigare har hanterats via pappersblanketter.

Med den nya digitala ansökan vill Gröna arbetsgivare göra det enklare för medlemsföretagen att hantera sin ansöka och skolorna att godkänna utbetalning av stödet. Allt fylls i och kontrolleras digitalt då blanketterna signeras via e-legitimation.

– Det ska vara enkelt och smidigt att ansöka om praktikstöd hos oss på Gröna arbetsgivare. Det är därför glädjande att vi nu lanserar den digitala ansökan då lösningen är ett viktigt steg för att underlätta processen, säger Anna Vargö, ansvarig för Skogssektionen på Gröna arbetsgivare.

Så går det till

I den nya lösningen fyller medlemsföretaget i blanketten digitalt och signerar med e-legitimation. Företaget skickar därefter vidare den ifyllda blanketten till skolans praktikansvarig för godkännande. När skolan har godkänt, genom att signera med e-legitimation, får företaget en notis per e-post. Då kan företaget ställa ut faktura till oss och ladda ner den signerade blanketten via samma e-post. Den signerade blanketten skickas in till oss på praktikstod@grona.org som underlag för ansökan.

För att guida dig igenom flödet har vi tagit fram en steg-för-steg-beskrivning samt en inspelad film där vi introducerar stödet och visar den nya digitala lösningen. Du hittar allt via länken nedan.

Sök praktikstöd

Om Gröna arbetsgivares praktikstöd
  • Endast Gröna arbetsgivares medlemsföretag som är bundna av kollektivavtalet Skogsavtalet kan ansöka om praktikstöd.
  • För att företaget som tar emot elever ska vara berättigade att söka praktikstöd, kräver Gröna arbetsgivare att ett antal kriterier är uppfyllda under praktikperioden. Ta del av kriterierna här.