REPORTAGE

”Bra att kunna rådfråga"

- Som småföretagare har jag stor hjälp av Gröna arbetsgivare, till exempel inom juridik, säger Eric Jonsson , VD för WJ Skogstjänst.

3 juli 2016
Foto:

Eric Jonsson driver sedan tio år driver WJ Skogstjänst med tre anställda utanför Bredbyn i Ångermanland. Företaget utför gallring, men även viss slutavverkning. Erik är känd i branschen som en duktig företagare, och blev 2014 utsedd till Årets Unga Skogsmaskinföretagare.

- Jag tycker att man ska ta hjälp i frågor man själv inte överblickar, säger han, apropå fördelarna med medlemskapet i Gröna arbetsgivare.

"Lagen inte enkel"

På företaget arbetar man i överlappsskifte på två maskiner, en skotare och en skördare.

- Jag använder rådgivningen, som ger värdefull information i anställnings- och medarbetarfrågor. Att veta att det finns stöd bara ett telefonsamtal bort gör det så enkelt. I min bransch handlar det ofta om arbetsmiljöfrågor. Som en liten företagare är det även svårt att själv sätta nivån, lagstiftningen är inte helt enkel.

Möter andra företag

- Jag uppskattar också samarbetet mellan lokala Gröna arbetsgivare-medlemmar och de träffar vi har. Vi jobbar kanske bara ett par tre mil ifrån varandra, men alla är vi upptagna av vårt och vi ses bara ordentligt på Gröna arbetsgivare-mötena två, tre gånger om året. Först då har vi tid att prata och lyfta olika frågor.